A szórt purhab előnyei és hátrányai

2022. december 15.Modern 630 szó3,2 perc olvasási idő
FőoldalA szórt purhab előnyei és hátrányai

A szórt poliuretánhab két komponens (poliol és izocianát) keverésével előállított szigetelőanyag. A szigetelendő felületre permetezik, amely nagyon gyorsan megkeményedik. Beépítésével nemcsak az épületek energiahatékonysága javul nagymértékben, hanem hangszigetelést is biztosít.

Hogyan permetezik és milyen vastagságban ajánlott?

A szórt poliuretán sokoldalú, ellenálló, tartós és mindezek miatt nagyon jövedelmező anyag. Emellett alacsony hővezető képességének köszönhetően kis vastagsággal is a legmagasabb hőteljesítményt éri el. A helyes permetezési módszer a maximális teljesítményének kulcsa. Ennek eléréséhez elengedhetetlen, hogy szakemberek avatkozzanak be, akik tudják, hogy milyenek az ideális körülmények a fújáshoz, valamint, hogy ezt a megfelelő berendezésekkel tegyék.

A permetezett réteg vastagsága a felhordási sebesség változtatásával szabályozható. Minél kevesebb a réteg, annál nagyobb a teljesítmény, ezért ez egy nagyon költséghatékony anyag, amely javítja más, hasonló vastagságú szigetelőanyagok teljesítményét. A szigetelési igény a legfontosabb tényező annak eldöntésében, hogy milyen vastagságot érdemes alkalmazni, valamint az épület földrajzi elhelyezkedése.

A permetezett poliuretánhab előnyei és hátrányai

Az Amorthane szerint ezzel a szigetelési rendszerrel vízzáró membrán jön létre, amely tömíti a hézagokat és a réseket, így kiküszöböli a beszivárgást. Ez optimális módja az épületek vízzáróságának garantálásához, így kedvez a hő- és hangszigetelésnek, miközben a fenntartható építkezésekhez is hozzájárul. Extrém hő- és hidegszigetelő tulajdonságairól is ismert, így ideális a zord környezetekben, tehát a magyar telekhez is. A permetezett poliuretán hab az épületek hatékonysága és fenntarthatósága szempontjából alapvető fontosságú anyaggá válik.

A szórt purhab lehetővé teszi a hőhidak hatékony kezelését, és beépítéskor alkalmazkodik az aljzat bármilyen geometriájához vagy szabálytalanságához. Továbbá, mivel minimális vastagságot igényel funkciójának betöltéséhez, alig csökkenti a belső lakóteret. A purhabnak határozott előnye van más szigetelőanyagokkal szemben, mivel nagyon könnyű, és a legtöbb munkához használható.

A poliuretán nem veszélyes az egészségre. Tartós anyag, amely évek múlva is ugyanolyan állaggal fog vigyázni az egészségünkre. Nem gyúlékony, nem szeretik a rágcsálók és nem jelenik meg rajta a penész, ami tovább javítja a lakók életkörülményeit. Egyedül akkor kell figyelni, amikor felkerül a helyére, ugyanis a hab a szabad levegőn megnöveli a térfogatát, ami azt jelenti, hogy nem kerülhet a tüdőbe.

Ezenkívül alkalmazása egyszerű, ugyanis szinte semmilyen munkát, ragasztó vagy rögzítő rendszer használatát nem igényli. Mivel az anyagot a helyszínen gyártják, a szállítás és a tárolás terén is megtakarítás érhető el, és nem keletkezik hulladék. A permetezett poliuretán tehát hatékony, költséghatékony és fenntartható szigetelőrendszer, mivel tartóssága meghaladhatja annak az építőelemnek a tartósságát, amelynek részét képezi.

Ajánlott tartalmaink - Olvass bele

Ilyen hatással lehet a modern technológia az egészségünkre

2023. szeptember 13.|

A modern technológia rohamos léptekben fejlődik. Egyre több okos eszközt tudunk kipróbálni, megvásárolni, és akár napi szinten több órát használni, ezzel pedig úgy gondoljuk, meg tudjuk könnyíteni a saját dolgunkat, legyen szó a munkavégzésről, vagy

Az online nyelvtanulás előnyei

2023. április 26.|

Manapság életünkben egyre nagyobb szerep jut az online jelenlétnek és el sem tudjuk képzelni az életünket az internet nélkül. Ennek persze megvannak a maga hátrányai, de okosan is lehet használni a webet. Például nyelvtanulásra.

Go to Top