Drámai változás a Google Hírekben: Nem vehető fel több kiadvány

2024. május 22.Tech, Web 561 szó2,9 perc olvasási idő
FőoldalDrámai változás a Google Hírekben: Nem vehető fel több kiadvány

2024. április 25. napjától drámai változás lépett életbe a weboldal tulajdonosok számára. Az eddig megszokott módon már többé nem vehető fel új kiadvány a Google Hírek kiadói központba (a Google Publisher Center-be).

A váratlanul jött radikális lépés a teljes webet érinti, továbbá az év végén várható, hogy a jövőben már csak automatikusan kerülnek be oldalak a Google News központba, olvasható a seovip.hu közleményében.

Mit hoz a jövő?

Korábban a weboldal tulajdonosok manuálisan tudták saját oldalukat (kiadványukat) hozzáadni a központban. Ezt a felhasználók követni tudták, továbbá a Google Hírekben is megjelentek a tartalmak. A már korábban létrehozott kiadványokhoz hozzáférhetnek később is a tulajdonosok, de ez már csak év végéig lehetséges, utána ez már teljesen automatizált lesz a Google részéről.

Mi változik?

Mivel nem lehet már manuálisan létrehozni új kiadványokat, a Google ezt a folyamatot teljesen automatizálja. Ez azt jelenti, hogy a bekerülés is automatikus lesz, továbbá, a már korábban szereplő kiadványok esetén sem garantálja a Google Hírekben való megjelenést a techóriás, hanem azt is a saját algoritmusai fogják ezt eldönteni és szabályozni. Automatikus lesz tehát az azonosítás, a bekerülés, továbbá a rangsorolás is.

Hogyan érinti ez a weboldal tulajdonosokat?

Az automatizált folyamat olyan tényezőket vesz figyelembe, mint pl. a relevancia, szembetűnőség, hitelesség, frissesség, a hely és a nyelv, továbbá a felhasználói szokások. Mindezeket nem ilyen egyszerűen, hanem igen komplex és bonyolult módon végzi a kereső. Ez pedig új kihívásokat jelent a kiadók számára, továbbá érdemes lesz még jobban odafigyelni a minőségre és a hozzáadott értékre.

A hazai linképítésre is rendkívüli hatással lesz

Hazai viszonylatban rengeteg linképítő cég és szabadúszó hirdeti saját szolgáltatását PR cikk elhelyezési formában, melyekhez azért használja a Google Hírekbe való bekerülést, hogy azok a cikkek, melyekben linkeket helyeznek el, garantáltan indexelésre kerüljön a Google keresőjében. Ennek lett most vége! Ugyanis:

„Azok a tartalmak és cikkek, melyek nem szerepelnek a Google indexben (nem indexeli le a cég, ezáltal nem található meg a keresőben semmilyen formában a tartalom), az abban szereplő linkek értéke is pontosan NULLA. A linképítésnek akkor van értelme, ha a linket is leindexeli a Google, ez pedig akkor lehetséges, ha a tartalmat is leindexelte, amiben benne van.” – nyilatkozta Nagy Arnold, SEO szakértő, a seovip.hu tulajdonosa.

„Mivel korábban is problémát jelentett szakmai viszonylatban az indexelés, így újabb megoldásokat kell keresni a SEO-ban és a linképítésben egyaránt, ha azt szeretnénk, hogy annak értékelhető hatása is legyen” – tette hozzá a szakember.

Ajánlott tartalmaink - Olvass bele

Amiért nem célszerű házilag leszedni a fogkövet

2024. május 17.|

Ha a fogkő házilag történő eltávolításáról van szó, az emberek kreativitása nem ismer határokat. Rengeteg módszer kering még mindig a neten, melyek sokszor inkább veszélyek, mint hatékonyak. Nagy károkat okozhatunk ugyanis, ha nem a megfelelő

Térkövezés házilag: bele merjünk vágni?

2024. április 9.|

Manapság egyre több udvarban és kertben látni térkövet, és joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy elvégezhetjük-e ezt a feladatot házilag, vagy feltétlen szakember segítségére van szükség. A helyzet, az, hogy akár mi is lerakhatjuk

Go to Top