Ezért van szükség egyre több műszaki eladóra

2023. december 6.Tech 625 szó3,2 perc olvasási idő
FőoldalEzért van szükség egyre több műszaki eladóra

A mai modern világban az emberek már el sem tudják képzelni az életüket mobiltelefon, tablet, vagy éppen okosóra nélkül. Ezek az eszközök nem csak hasznosak, hanem praktikusak is, ugyanis olyan funkciókkal vannak ellátva, melyeknek köszönhetően még komfortosabbak lehetnek a mindennapjaink.

A hazai műszakicikk-piacról elmondható, hogy folyamatosan átalakul és fejlődik. Így nyújt rengeteg új lehetőséget a vásárlók számára. A fogyasztói igények, illetve a technológia nagymértékű fejlődése miatt évről évre egyre inkább bővülnek a különböző kereskedelmi egységek, ez pedig legfőképpen annak köszönhető, hogy a tapasztalatok alapján elmondható, hogy egyre nagyobb az igény a legmodernebb eszközök iránt hazánkban is.

Mivel foglalkozik egy műszaki eladó napjainkban? 

A műszaki eladók munkájuk során első sorban az adott üzlet szabályszerű működéséhez kapcsolódó eladói feladatait látják el. Emellett közreműködik a műszaki cikkek megrendelésében, a készletek kezelésében, illetve részt vesz az értékesítésben, és az eszköz előkészítésében, mielőtt még azt a vevőtérbe kihelyezné.

A műszaki eladó emellett munkája során nem csak kiszolgálja, hanem tájékoztatja is a leendő vásárlókat, miközben a legmodernebb eladói technikákat alkalmazza. Feladatai közé tartozik még az adott műszaki cikkel kapcsolatos tájékoztatás (természetesen figyelembe véve a technológiai és funkcionális előnyöket). Az ő dolga emellett ismertetni a műszaki cikkek kezelését, illetve tudnia kell szakszerűen használnia a pénztárgépet is. A vásárlókkal körültekintő, illedelmes, és törekszik a felismert vevőtípusoknak megfelelő kommunikációra.

Ki, és hogy tudja megszerezni manapság a műszaki eladó képesítést?

A műszaki eladó képzés jelentkezéséhez szükségünk lesz egy alapfokú iskolai végzettségre, illetve az egészségügyi alkalmasságra is. A képzés 80 órából áll, amelynek végén a tanulók egy államilag elismert tanúsítványt fognak megszerezni.

Végül ezzel a tanúsítvánnyal kell majd a tanfolyam végén egyénileg jelentkezniük a műszaki eladó vizsgára, melyet bármelyik kijelölt vizsgahelyen lehetőségük van megtenni.

A képzés megszerzése után műszaki eladóként tudunk elhelyezkedni, birtokunkban lesz ugyanis az a kellő tudás, mellyel elemezni tudjuk az árukészletet, majd részt tudunk venni akár az árubeszerzésben is. Műszaki eladóként emellett ki tudjuk helyezni értékesítésre a műszaki cikkeket, illetve fenn tudjuk tartani az üzlet belső összhangját is.

Lehetőségünk van átrendezni, és kidekorálni a kirakatokat és az üzletet egyaránt, emellett biztosítanunk kell a termékek árjelzését, a termék információkat, és le kell tudnunk bonyolítani az áruvédelmi eszközök szakszerű kihelyezését is.

Az üzletben tudnunk kell fogadni a vásárlót, fel kell mérnünk az igényeit, be kell mutatnunk az árut, és szükség esetén segítenünk kell az illetőnek meghozni a végleges döntést. Emellett javaslatot kell tennünk a kereszteladásokra, illetve az egyéb kiegészítő szolgáltatásokra is.

Ajánlott tartalmaink - Olvass bele

Amiért nem célszerű házilag leszedni a fogkövet

2024. május 17.|

Ha a fogkő házilag történő eltávolításáról van szó, az emberek kreativitása nem ismer határokat. Rengeteg módszer kering még mindig a neten, melyek sokszor inkább veszélyek, mint hatékonyak. Nagy károkat okozhatunk ugyanis, ha nem a megfelelő

Térkövezés házilag: bele merjünk vágni?

2024. április 9.|

Manapság egyre több udvarban és kertben látni térkövet, és joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy elvégezhetjük-e ezt a feladatot házilag, vagy feltétlen szakember segítségére van szükség. A helyzet, az, hogy akár mi is lerakhatjuk

Go to Top