Felfújható jakuzzi és hagyományos masszázsmedence: előnyök és hátrányok

2022. december 14.Modern 637 szó3,2 perc olvasási idő
FőoldalFelfújható jakuzzi és hagyományos masszázsmedence: előnyök és hátrányok

Amikor valaki a saját jakuzzi előnyeiről áradozik, akkor általában neki is szokott lenni egy belőle. Ettől függetlenül a hotelekben vagy valamelyik kirándulásunk során is kitapasztalhattuk a feszültségenyhítő hatását, valamint azt, ahogy újra felpezsdül a vérkeringés a testben.

Ha azonban az árakat nézzük, akkor hamar felmerül bennünk a kérdés, hogy vajon melyiket válasszuk.

A felfújható jakuzzi előnyei

A felfújható jakuzzi egyenlő a kiváló rugalmassággal, mivel szó szerint bárhová elhelyezhetjük. Mehet a lakásba, a kertbe, valamelyik szobába vagy éppen a fürdőbe. A hagyományos jakuzzival ellentétben itt általában egy 120 voltos háztartási konnektort kapunk, ami azt jelenti, hogy az üzemeltetési költségek lényegesen alacsonyabbak. Azok szokták legtöbbször megvenni, akik csak most ismerkednek a jakuzzik világával, és szeretnék kipróbálni a pezsgőfürdő előnyeit.

A hagyományos jakuzzi előnyei

A hagyományos jakuzzi nagy szabadságot biztosít a beépítés és a tervezés terén, mehet a lakásba, a kertbe, a szobákba és a fürdőbe is, elég csak körülnézni például a drspa.hu oldalon. Elég, ha egyszer megtaláljuk a tökéletes helyet, utána mindig ott lesz, és csak a karbantartásról kell gondoskodnunk. A tompított lámpákkal igazi wellness-hangulatot teremt, aminek az egész család örülni fog, mivel gyerekekkel együtt is kiélvezhetjük.

A felfújható jakuzzi hátrányai

A legnagyobb hátrány a tartósság hiánya szokott lenni. Egy kicsit a felfújható medencékhez hasonlít, amik csak pár nyarat szoktak kibírni, utána megjelennek az első lyukak, és előbb vagy utóbb le kell cserélnünk. Ugyanez a helyzet a felfújható jakuzzival, mivel a természetüknél fogva kevesebb ideig használhatjuk, mint a jól karbantartott medencéket. A 120 voltos konnektor bár kevesebbet fogyaszt, a fűtési élmény is lényegesen alacsonyabb lesz, ráadásul a vízsugarak helyett be kell érnünk a levegővel.

A hagyományos jakuzzi hátrányai

A legnagyobb hátrány az ár szokott lenni és a fenntartási költségek. Tény és való, hogy ha szeretnénk szinte minden este kiélvezni a buborékos víz előnyét, akkor azt meg kell fizetnünk. Ha azonban vigyázunk rá, akkor hosszú évekig társként szolgál majd. Valamint másik hátrány, hogy utólag nem lehet mozgatni sem.

Miért legyen saját pezsgőfürdőnk?

A pezsgőfürdőkről általánosságban elmondhatók, hogy segítenek elkerülni az álmatlanságot. Ma a rengeteg stressz miatt egyre többen tapasztalják, hogy este nehezen jön álom a szemükre. Ilyenkor jó megoldást jelent a kellemes meleg víz, plusz a pihentető masszázs, ami biztosan elfeledteti velünk a problémáinkat, és utána az alvást is könnyebbé teszi.

Igaz, hogy egy kicsivel feljebb az árakat is említettük, azonban a wellness hotelek látogatása lényegesen többe szokott kerülni, főleg akkor, ha minden héten akarunk menni. A fürdőszobába integrált jakuzzi azonban a nap bármely szakában és a hét bármely napján kiélvezhető. Ez azt jelenti, hogy csak egyszer kell megvennünk a jakuzzit, utána pedig figyelni kell a karbantartásra. A jó karbantartás szinte örökélűvé teszi a jakuzzit.

Ajánlott tartalmaink - Olvass bele

Modern megoldások az árnyékolásban

2023. január 18.|

Az otthon árnyékolása jelentős hatással van a nyári komfortérzetre és az energiaköltségekre is. Az árnyékolás lehet fix (kerítés, örökzöld fák) vagy állítható (külső lamellák, redőnyök, lombhullató fák). Fontos, hogy az árnyékolásnak együtt kell működnie a

Ez a pár dolog kell az internetes rádiócsatornák hallgatásához

2023. január 17.|

A zene évezredek óta az emberiség életének a része és ma már csupán pár eszköz is elég ahhoz, hogy földrajzi korlátok nélkül hallgassunk zenét, online rádiócsatornákat. Ennek pedig számos előnye van. Például a nyelvtanulás, vagy

Go to Top