Ilyen hatással lehet a modern technológia az egészségünkre

2023. szeptember 13.Tech 684 szó3,5 perc olvasási idő
FőoldalIlyen hatással lehet a modern technológia az egészségünkre

A modern technológia rohamos léptekben fejlődik. Egyre több okos eszközt tudunk kipróbálni, megvásárolni, és akár napi szinten több órát használni, ezzel pedig úgy gondoljuk, meg tudjuk könnyíteni a saját dolgunkat, legyen szó a munkavégzésről, vagy a hétköznapi teendőinkről.

Sokan úgy gondolják, a technológia fejlődését nem lehet megállítani, mások szerint nem is kell, egyszerűen tudatosabban kell a témához állnunk.

Ugyanis azt lehet, hogy észrevesszük, hogy a modern eszközök segítségével sokkal gyorsabban fogunk tudni egy rendelést leadni, vagy egy csekket befizetni, de nem biztos, hogy elegendő figyelmet fordítunk a technológia negatív hatásaira.

Ezeket a tüneteket észlelhetjük magunkon, ha túl sokat bámuljuk a monitort?

Manapság talán nem is létezik olyan fiatal, aki ne bámulja az okostelefonját várakozás, vagy éppen utazás közben, de sajnos a felnőttek is hajlamosak túlságosan sokat nyomkodni a mobiljukat.  Ha ma unatkozunk, nagyon ritka hogy elkezdünk egy filmet nézni, esetleg olvasunk egy könyvet, vagy felkeressük az egyik barátunkat, jellemzően egyszerűen elkezdjük a különböző platformokat görgetni, és azt vesszük észre, hogy szinte egy pillanat alatt telt el 1-2óra a napunkból. pedig ilyenkor már tapasztalhatjuk magunkon is a képernyő nézés negatív tüneteit.

A mai modern világban egyre többen végeznek irodai munkát, így ők napközben akár 8-12 órát is ülhetnek a monitor előtt. Ma már számos vizsgálat bizonyítja azonban azt, hogy a sok számítógépezés rontja az egészségügyi állapotunkat, sok szakember úgy tartja, hogy a rendszeres, egész napos monitor előtti ülés a szemünket, a látásunkat is tönkre teheti.

Ha túl sokat nézzük a telefonunkat, vagy ülünk a számítógép/laptop előtt akkor jelentkezhet a kimerültség, a fejfájás, a szem szárazság is. Szakemberek a tüneteket együttesen számítógépes látási szindrómaként is szokták emlegetni. Emellett fontos kihangsúlyozni, hogy a folyamatos ülés a gerincünknek, és a derekunknak sem kedvez, az irodai munkát végző dolgozók között szinte mindegyikük szenved hát és derékfájdalmaktól.

Mit tehetünk azért, hogy problémánkkal hamar bejussunk egy orvoshoz?

Ha a fenti tüneteket észleljük magunkon érdemes lehet minél előbb orvoshoz fordulni, mielőtt nagyobb lesz a baj, és a látásunk is elkezd romlani.

Gyakran az emberek saját magukon tapasztalják azt, hogy mekkora jelentősége van annak, hogy az orvoshoz mennyi idő alatt tudnak bejutni, illetve adott esetben a kezelőorvosa mennyire alapos.

A medihep.hu oldalon található magán egészségbiztosítás azok számár lehet ideális választás, akik egészségügyi állapotukat nem szeretnék a véletlenre bízni legyen szó betegségről, vagy balesetről.

Ha például sokat fáj a fejünk, könnyen lehet hogy a monitor miatt elkezdett romlani a látásunk, ha pedig időben nem kerülünk be egy szemorvoshoz, ez csak tovább fog romlani, ami meg fogja nehezíteni a mindennapjainkat. Vannak különböző helyzetek, amikor nem tudunk hónapokat várni egy időpontra, ha el szeretnénk menni egy vizsgálatra, de szerencsére a magán egészségbiztosítás ma már nem csak a tehetősebbek számára lehet megoldás.

Napjainkban már bárki tud biztosítás kötni, ezután pedig bármilyen problémával gyorsan és egyszerűen fog tudni bejutni egy szakorvoshoz.

Ajánlott tartalmaink - Olvass bele

Amiért nem célszerű házilag leszedni a fogkövet

2024. május 17.|

Ha a fogkő házilag történő eltávolításáról van szó, az emberek kreativitása nem ismer határokat. Rengeteg módszer kering még mindig a neten, melyek sokszor inkább veszélyek, mint hatékonyak. Nagy károkat okozhatunk ugyanis, ha nem a megfelelő

Térkövezés házilag: bele merjünk vágni?

2024. április 9.|

Manapság egyre több udvarban és kertben látni térkövet, és joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy elvégezhetjük-e ezt a feladatot házilag, vagy feltétlen szakember segítségére van szükség. A helyzet, az, hogy akár mi is lerakhatjuk

Go to Top