Komplett medence kivitelezése és költségei, árai

2022. december 14.Modern 651 szó3,3 perc olvasási idő
FőoldalKomplett medence kivitelezése és költségei, árai

Ha valaki medence építésre szánja magát, akkor többféle árral fog találkozni a piacon. Ahogy mindig, a pontos végösszeg itt is attól függ, hogy milyen alapanyagokkal dolgozunk, milyen méretű medencére vágyunk, valamint, hogy milyen extrákat szeretnénk bevetni.

Nagy vonalakban azonban elmondható, hogy a legolcsóbb komplett medence megoldások költsége 250 ezer forintnál kezdődnek, a legdrágábbak pedig a 10 milliós összegeket is elérhetik. Ehhez még hozzájön egy éves 120 ezres kiadás, ami a rezsit, a karbantartási munkákat és az esetleges javításokat fogja fedezni.

Az épített medence árak

Amikor épített medencéről beszélünk, akkor nem mindegy, hogy milyen anyagot választunk. A beton, a műanyag és az üvegszálas medencék eltérő végösszeget hagynak hátra, azonban a kezdeti költségek hasonlóan alakulnak. A felhasznált anyagtól függően 1 és 7 millió forintra lesz szükségünk. Természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen méretet tervezünk, de például egy 6x3x1,5 méretű medencénél így alakulnak az árak:

  • üvegszálas: 2 millió forint
  • műanyag: 1 millió forint
  • beton: 3 millió forint

Ebből is látható, hogy az üvegszálas medence ára pont a kettő közé szorul. Átlagosan 1 és 3 millió forint közötti összegeket szoktak elkérni, azonban legalább 25 évig használhatjuk. Itt a fenntartás és a karbantartás is könnyű, mivel a sima felülete lényegesen ellenállóbb az algásodással szemben, valamint a pH-szint is könnyebben fenntartható.

A betonnál egy kicsit magasabb összegekkel kell számolnunk, és nagyon nem mindegy, hogy mit tudunk egyedül megoldani. Bár az emberek szeretnek minél több munkálatot elvégezni egyedül, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a medencék esetében inkább a kész termékek iránt nő a kereslet. Innentől kezdve a betonnál 3 és 4 millió közötti árral kell számolnunk, azonban a fenntartási költségek is magasabbak kicsit. Ha pedig zsalukő medencét szeretnénk, akkor az ár a duplája is lehet.

A legolcsóbb megoldás mindig a műanyag medence lesz, mivel ez tényleg készen kapható. Itt könnyedén találunk 1 millió alatti összegeket, azonban azzal is számolni kell, hogy a karbantartás valamivel többe fog kerülni.

Ha extrákat is tervezünk

 

Ha az alapokkal megvagyunk, akkor jöhetnek az extrák. A medence fóliázás jó ötlet szokott lenni, azonban 20 ezer forintos extra kiadás lesz, amit legalább 10 évente cserélni kell. Szerencsére a munkálatok egy nap alatt elvégezhetőek. Egy porszívó robot is remek szolgálatot fog tenni, érdemes beruházni rá. Ugyanez igaz a különböző fedésekre is.

A csempe vagy a mozaik fel tudja dobni a kertet, viszont a pénztárcánkat is fel kell rá készíteni. Itt a választott minőség függvényében 5 és 10 ezer forint közötti költséggel számoljunk, amit folyóméterenként kell kifizetni.

Ha beltéri medencét tervezünk, akkor egész évben kihasználhatjuk az úszás örömeit, azonban több extra költség fog keletkezni. Ebbe beletartozik a medence vizének, valamint a levegőnek a hőfokszabályozása, a páratartalom szabályozása, a vízzáró szigetelés, a szerkezeti tervezés és az átépítés, valamint az egész éves karbantartás.

Ha pedig a medencénket fel szeretnénk építeni egy beépített jakuzzival, akkor fél millió forint extra költséggel tudunk számolni.

Ajánlott tartalmaink - Olvass bele

Térkövezés házilag: bele merjünk vágni?

2024. április 9.|

Manapság egyre több udvarban és kertben látni térkövet, és joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy elvégezhetjük-e ezt a feladatot házilag, vagy feltétlen szakember segítségére van szükség. A helyzet, az, hogy akár mi is lerakhatjuk

Ezért van szükség egyre több műszaki eladóra

2023. december 6.|

A mai modern világban az emberek már el sem tudják képzelni az életüket mobiltelefon, tablet, vagy éppen okosóra nélkül. Ezek az eszközök nem csak hasznosak, hanem praktikusak is, ugyanis olyan funkciókkal vannak ellátva, melyeknek köszönhetően

Go to Top