Modern lakások elengedhetetlen kellék lehet az infraszauna

2023. november 20.Modern 634 szó3,2 perc olvasási idő
FőoldalModern lakások elengedhetetlen kellék lehet az infraszauna

Manapság már a magánotthonokban sem ritkák az olyan modern megoldások, mint az okos otthon rendszerek, a jakuzzi, vagy akár az infraszauna.

Pár évvel ezelőtt még ezek a lehetőségek csak a leggazdagabbak kiváltságai voltak, illetve okos rendszereket, távolról irányítható ajtókat, ablakokat, lámpákat és redőnyöket is csak a nagyobb vállalkozások engedhettek meg magunknak, de napjainkban ez már egyáltalán nem így van. A legmodernebb megoldások is előbb-utóbb, de olyan formába kerülnek, amely lehetővé teszi a lakossági felhasználást.

Akadnak, akinek az infraszauna, és maga a szaunázás is akkor jöhet szóba, ha utaznak, vagy elmennek egy fürdőbe, pedig a helyzet az, hogy már egészen kedvező árakon beszerelhető egy ilyen a lakásunkba is. A modern lakások és házak esetében már egyáltalán nem ritka, hogy az építésnél számításba veszik egy infrakabin beépítését. Modern fürdőszobákba egyre több helyen látni, hogy nemcsak egy nagy kád és a zuhany fért el a fürdőben, hanem egy infraszauna is beépítésre került.

Infraszauna panellakásokba is? Nem lehetetlen?

Az infraszauna hazánkban is nagyon népszerű, és rengetegen vannak, akik gondolnak is rá, milyen jó lenne, ha el sem kellene hagyniuk a lakásukat ahhoz, hogy egy jót szaunázhassanak. Persze rögtön le is beszélik magukat, mert hogyan is lehetne egy társasházban vagy egy panellakásban szauna, az a modern, új építésű lakások kiváltsága. Nem? Hát nem. Nem is gondoljuk, de ha nagyon szeretnénk panellakásunkba is infraszaunát építtetni, akkor erre lehet, hogy lenne is lehetőségünk, érdemes ellátogatni az infraszauna.org oldalra az ötletekért..

Természetesen szükség lesz egy megbízható cégre, akik felmérik a lakást, és meg is fogják tudni állapítani, hogy befér-e egy infrakabin vagy sem. Ugyanakkor vannak kis helyigényű, egyszemélyes kabinok, melyek nem foglalnak akkora helyet, és a beépítésük sem olyan bonyolult, hogy ne lehetne egy panellakásba is beépíteni.

Persze nem szokványos megoldás ez, hazánkban még viszonylag kevés olyan panellakás és társasházi lakás van, ahol infraszauna is beépítésre kerül, de egyre többen vágnak bele az építésébe. Mielőtt lebeszéljük magunkat, mindenképp érdeklődjünk a lehetőségeinkről.

Milyen infraszaunák közül válogathatunk?

Persze mielőtt szaunában gondolkodunk otthonra, mindenképp célszerű végiggondolni, hogy milyen lehetőségeink is vannak. A helyigény persze nagyban korlátozhatja a lehetőségeinket, vagyis hiába szeretnénk egy családi infraszaunát a 48 négyzetméteres lakásunkba, ha nincs hozzá hely. Ha viszont épp felújítunk, építkezünk, és igazán modern otthont szeretnénk, aminek az infraszauna is része, érdemes végiggondolni, hogy hányan is fogjuk használni a szaunát.

Ha kis helyünk van, esetleg a fürdőbe szeretnénk egy infraszaunát, ahol mindig egyszerre csak egy személy fogja élvezni annak előnyeit, akkor egy egyszemélyes infrakabin is jó megoldás lehet. Ha mindenképp párosan élveznénk a szaunázást, akkor kétszemélyes kabinban érdemes gondolkodni, ha pedig családokkal, barátokkal használnák, és helyünk is van hozzá, akkor 3 vagy 4 személyes szaunát is választhatunk.

Ajánlott tartalmaink - Olvass bele

Amiért nem célszerű házilag leszedni a fogkövet

2024. május 17.|

Ha a fogkő házilag történő eltávolításáról van szó, az emberek kreativitása nem ismer határokat. Rengeteg módszer kering még mindig a neten, melyek sokszor inkább veszélyek, mint hatékonyak. Nagy károkat okozhatunk ugyanis, ha nem a megfelelő

Térkövezés házilag: bele merjünk vágni?

2024. április 9.|

Manapság egyre több udvarban és kertben látni térkövet, és joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy elvégezhetjük-e ezt a feladatot házilag, vagy feltétlen szakember segítségére van szükség. A helyzet, az, hogy akár mi is lerakhatjuk

Go to Top